History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Rss
Förhandlingspodden
Carl Fhager
Category: Business
Location:
Followers (36)
Currently following. Unfollow
Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25
by Carl Fhager
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
November 13, 2019 12:14 PM PST

En förhandling är egentligen bara början. Ofta. Sedan ska parterna börja göra affärer ihop och skapa verksamhet. Så hur genomför man affären på ett sådant sätt att den inte skadar den efterföljande affären.
Hur är man snäll, men tuff, på samma gång? Kring dessa delikata problem utvecklar Olof Cato sina tankar. Olof är vd på det relativt nybildade investmentbolaget Formica Capital. Han berättar också vad som får honom att investera i bolag och använda de fyra miljarder han är satt att förvalta.

November 05, 2019 03:00 PM PST

I detta avsnitt tar programledaren Carl Fhager själv hand om mikrofonen. Han delger er hans tre bästa förhandlingstips och ger er även en resumé av en väldigt bra bok på temat förhandling.

October 22, 2019 03:00 PM PDT

Vad vet ni om rederibranschen? Inte så mycket skulle jag tro. Det är en rätt anonym bransch som pågår ute till havs när övriga näringslivet verkar på land. Samtidigt är det en helt central funktion i hela vårt samhälle.

Jonas Backman, VD för Sirius Rederi AB och även styrelseledamot i Svensk Sjöfart, lär er om hur affärslogiken i rederibranschen fungerar. Hur funkar det när man köper ett fartyg för 400 miljoner i Kina? Och hur är det att förhandla med kineser?

Dessutom berättar Jonas om Donsö. Denna märkliga lilla ö som vi bägge bor på, där 1 500 människor är i centrum för världens rederinäring.

October 14, 2019 03:00 PM PDT

Christina Ramberg är Sveriges främsta expert på kommersiell avtalsrätt.
Hon är professor vid Stockholms Universitet, författare, föreläsare, skiljeman och mycket mer. Det Christina Ramberg inte vet om kommersiell avtalsrätt är inte värt att veta. I avsnittet reder Christina ut en rad viktiga frågor – vad händer när man förhandlar muntligt utan att skriva under något avtal, hur länge får man förhandla utan att dra sig ur och får man förhandla med flera parter samtidigt?
Så missa inte ett fantastiskt matnyttigt avsnitt med Christina Ramberg.

October 07, 2019 03:00 PM PDT

Annika R Malmberg är artisten, föreläsaren, författaren och kommunikatören som hjälper oss att förstå oss själva, varandra och inte minst samspelet oss emellan.

Annika har under 22 år arbetat med det den färgskala, som blivit så poppis det senaste. Annika hjälper oss att förstå hur vi kan analysera varandra för att kunna göra bättre affärer. Dessutom ger Annika viktiga tips på hur du behåller en framåtriktad energi i förhandlingen och även hur du hanterar låsningen.

Avslutningsvis ger Annika de avgörande nycklarna till det som utmärker en framgångsrik förhandlare.

September 30, 2019 03:00 PM PDT

Carin Kindbom är vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers, och vem kan vara bättre lämpad att ge oss insikter i en synnerligen viktig fråga i alla förhandlingar – var, när och hur ska vi ses? Vilka trender ser vi när det gäller hur vi reser, träffas och besöker varandra.
Kommer det fysiska mötet stå emot digitalisering? Finns det en motsättning mellan hållbarhet och globalisering? Carin ska också fundera kring frågan, hur många torn ska Svenska Mässan bygga egentligen?

April 22, 2019 03:00 PM PDT

Förhandlingspodden presenterar stolt Ernst Billgren som gäst i detta avsnitt. Ernst Billgren är en av Sveriges mest kända nu levande konstnärer. Ernst berättar om sin syn på genialitet och konstnärskap. Vi går igenom tavlans resa från pensel till vägg, både rent faktiskt, men även kommersiellt. Ernst har också en förhandlingsmetod som varit mycket lyckosam för honom. Missa inte detta speciella och häftiga avsnitt med konstnären och geniet Ernst Billgren.

April 15, 2019 03:00 PM PDT

I detta häftiga avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi supertalaren Klas Hallberg. Klas är tre gånger utsedd till årets talare och nyligen blev han rankad som en av världens nio bästa talare. Klas tar oss igenom talarbranschen och hur den funkar och dessutom spanar han in i framtiden – hur ska vi förhålla oss till en föränderlig värld? Vilka metoder behöver man ha för att komma framåt på bästa sätt?
Ett avsnitt med mycket energi. https://klashallberg.se/

April 08, 2019 03:00 PM PDT

Alla har väl någon gång varit på café, bageri eller konditori. I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi Mattias Ljungberg. Mattias driver Tössebageriet, och även Mr Cake tillsammans med Roy Fares. Ni har sett honom i flera tv-program såsom Hela Sverige bakar och Det stora tårtslaget. Mattias berättar om hur affärerna funkar i cafebranschen. Vi ska också hantera den helt central frågan: kan man förhandla på ett konditori? Slutligen ska ni få reda lite på bakgrundsstoryn kring Prins Carl Philips häftiga bröllopstårta.

April 01, 2019 03:00 PM PDT

Hans Wallenstam är fastighetsmagnaten som sedan länge är vd för Wallenstam. Tillsammans med Hans ger vi oss in i fastighetsbranschen och diskuterar allt från den omdiskuterade Mipim-mässan i Cannes till hyresrättens framtid.
Hans berättar hur man gör en fastighetsaffär på bästa sätt och spånar även kring vilket land i världen man ska investera om man är lite riskbenägen.
Idrott, föreningsliv och sponsring behandlas också utifrån Hans långvariga och djupa engagemang i Pixbo Wallenstam.

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes