History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Rss
Förhandlingspodden
Carl Fhager
Category: Business
Location:
Followers (31)
Currently following. Unfollow
Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto
by Carl Fhager
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
April 30, 2018 03:00 PM PDT

Patrick Mörk är Sveriges mest erfarna fotbollssgent med över 30 års erfarenhet och flera hundra genomförda internationella övergångar. Tillsammans med Patrick tar vi en fotbollstransfer från a till ö. Varför vill en klubb ha en spelare, hur går sedan förhandlingarna till, medias roll och vi avslutar med läkarundersökning och signing. Missa inte chansen att komma bakom kulisserna på det man annars bara läser om i media.
Klippning: Simon Löfving

April 24, 2018 07:33 AM PDT

Förhandlingspodden träffar Marcus Risberg i detta avsnitt. Marcus är vd på Tallink Silja. Tillsammans med Marcus pratar vi om rederibranschen, hur ser affärsmodellen ut. Marcus är född i Finland, uppvuxen på Åland och sedan 20 år bosatt i Stockholm. Han är med andra ord väl lämpad att prata finsk-svensk förhandlingskultur. Ni får svar på frågorna hur man ska agera om en finne är tyst, ska man babbla eller vara lika tyst. Och ska man sätta sig med motparten i bastu innan förhandlingen?

April 16, 2018 03:00 PM PDT

Charlotte Ljunggren är flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Charlotte berättar om hur en flygplats bygger sin affärsmodell. Ni får också veta varför man får bussgate med ett flygbolag medan ett annat flygbolag får bästa position på flygplatsen.
Och kanske undrar ni varför vissa flyglinjer startas och andra inte. Charlotte berättar om spelet bakom luftvägarna.
Klippning: Simon Löfving.

April 09, 2018 03:00 PM PDT

Maria Hemberg är chefsjurist för Volvo Cars. Hon är dessutom sekreterare i Volvos styrelse och styrelseledamot i Sweden-China Trade Council. Det är med andra ord en riktig tungviktare som gästar Förhandlingspodden och delar mig sig av sina kunskaper och erfarenheter. Missa inte att ta del av detta avsnitt där Maria lär oss att förhandla, göra affärer och skriva avtal i Kina. Hon berättar dessutom om hur det är att genomföra de mycket stora och komplexa affärer som hon ansvarar för i sin roll på Volvo.

April 02, 2018 03:00 PM PDT

I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi E-sportförbundets ordförande Alexander Hallberg. Alexander berättar om vad e-sport är, hur det är organiserat och likheter respektive skillnader mot ”vanlig” sport. Vi går också bakom kulisserna och reder ut vilka affärer som sker och hur de går till i e-sportvärlden. Slutligen berättar Alexander om den allmänna förhandlings- och affärskulturen inom e-sporten. Hur ska ett företag eller en entreprenör agera om man vill gå in på den scenen.

March 26, 2018 11:24 PM PDT

Martin Schibbye satt tillsammans med sin kollega Johan Persson 438 dagar i etiopiskt fängelse. I Förhandlingspodden ger han sin syn på vilket mod som krävs för att genomföra ett sådant uppdrag, hur man samarbetar under extrema omständigheter och slutligen hur man återhämtar sig efter avslutat uppdrag. Vi pratar också om tyst diplomati, den förhandlingsstrategi som användes från den svenska regeringens sida för att Martin och Johan skulle släppas. Martin analyserar också Dawit Isaak-fallet där också tyst diplomati är den väg som används.

Martin driver idag sin journalistik på www.blankspot.se

Martin Schibbye och Johan Persson har också startat en fond (Kalityfonden) till stöd för fängslade journalister och fotografer. Ni finner den på www.kalityfonden.se.

March 19, 2018 03:00 PM PDT

I detta avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi Nevs vd Stefan Tilk. Stefan berättar hur det är att driva bolag i automotiveindustrin i dessa tider av mycket stor förändring. Hur mycket mer kostar det att bygga en elbil? Kommer vi att få se självkörande bilar ta över i en framtid. Dessutom berättar Stefan om sina erfarenheter av att göra affärer i Kina - Nevs har ju mycket av sin verksamhet där. Avslutningsvis berättar även Stefan om sina tankar kring GAIS där han är nyinvald styrelseledamot.

March 12, 2018 03:00 PM PDT

Johan ”RedTop” Larsson är mannen bakom nya Pustervik, Rocklubben vid Järntorget i Göteborg. Han har också många års erfarenhet av att arrangera klubbar och konserter. Johan berättar om hur man får ihop ekonomin kring en konsert och bjuder på några framgångsfaktorer för att driva en rockklubb på bästa sätt. Slutligen ska vi få sanningen bakom förhandlingarna med alla vanliga och ovanliga artister. Vad svarar Johan egentligen när han får ett krav på att det ska finnas knark backstage.
Klippning: Simon Löfving

March 05, 2018 03:00 PM PST

Idag ska vi bege oss in i köpcentrumens förlovade land och träffa en som är mycket väl lämpad att prata om detta, nämligen Louise Bergqvist på det internationella köpcenterföretaget Unibail Rodamco. Där har Louise haft lite olika roller - hon har varit centrumchef för Täby Centrum, centrumchef för Nacka Forum och hon var också centrumchef när Mall of Scandinavia utvecklades och nu är hon leasing manager för både Mall of Scandinavia och Täby Centrum. Så att Louise vet vad hon pratar om.

Vi ska prata lite allmänt om köpcentrum, hur går det egentligen? Det talas om en förestående kris för den fysiska handeln och för köpcentrum. Stämmer det? Hur ska köpcentrumen möta detta hot.

Med Louise pratar vi också allmänt om förhandlingar med hyresgäster i ett köpcenter.

February 26, 2018 03:00 PM PST

I veckans avsnitt av Förhandlingspodden träffar vi den färgstarka förlagsdirektören Ann-Marie Skarp. Ann-Marie grundade Piratförlaget 1999, då hon bröt sig loss från Norstedts Förlag, och har sedan dess varit en förnyare i branschen. Vi pratar om bokbranschens utveckling i en digitaliserad värld. Förhandlingar med författare berörs också, liksom vilken roll författarnas agenter spelar i de förhandlingarna. Ni får också svaret på frågan hur en författare ska göra för att förhandla sig till en svit på Grand Hotel.
Klippning: Simon Löfving

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes